Heltborg


Startside Op

England 2010.

Turen går i 2010 til England.     Start 25. maj 2010 til 24. juni 2010.

 

   

Start fra Bjert og direkte til færgen i Esbjerg, og efter en fin sejltur til Harwich i England.  Kørte til Lavenham og Sudbury, små hyggelige byer med godt handelsliv. Videre Cambridge, en dejlig by med fine gamle universiteter og en smuk flod Cam gennem byen. Var i Kings College chapel til smuk aftensang. Fra Cambrige til Duxfort flymuseum med mange flotte fly og militærting.  Lige syd for ligger et stort gammelt slot Audley End.

Nordpå til Ely og den store domkirke med smukt inventar. Byen ligger i et gammelt sumpområde og kan ses langt omkring. Videre til Swaffham, med fine huse og en hyggelig kirke. Udenfor ligger det smukke slot Blinckling Hall, med mange store gamle hække og et meget smukt slot med superflot indretning. Videre til Cromer, som er en gammel badeby med store hoteller og hyggelige gader.  Nordpå til Lincoln med den gamle borg og den kæmpe store domkirke på toppen af bakken over byen. Sikke en udsigt... Domkirken nok en af de flotteste i England. Videre nordpå til York med den hyggelige bydel og en flot domkirke. En af de bedste byer, jeg har været i.  nordpå til Caste Howard, som er et kæmpestort prægtigt slot med en kæmpestor park til.  Videre ud til den store gamle badeby Scarborough, med smukke huse og hoteller langs kysten. Der kommer mange sommergæster og byen er fyldt med mange forretninger.  Nordpå til den lille by Richmond med en flot gammel borg, som troner over hele byen.  Kørte til Durham, som har en flot gammel domkirke og et hyggeligt centrum med det gamle slot lige ved siden af domkirken.

Lige udenfor Newcastle ligger det store friluftsmuseum Beamish, som har egen sporvogne og en lille by, landbrug, miner, - ligger på et kæmpe område, og der er masser at se på. Alle huse er "beboet", og med   fuld indretning. Meget flot museum.  Jeg er nu i det nordligste England og kørte vestpå til Hexham. Lige udenfor byen ligger den store Hadrians mur, som går på tværs af hele England og 120 km lang. Det meste af den er der faktisk endnu.

Kørte over til Calisle - hovedbyen i området, og videre til Lake district. Et stort naturområde med store bjerge og søen.  Smukt område.  Boede i den lille by Cockermouth, som i foråret 2010 blev fuldstændigt oversvømmet, så der stod 1½ m vand i hele byen, så der var stadig gang i at få ryddet op.  Var på gåtur rundt i bjergene og der er meget smukt og med flotte udsigter.

Kom til Skipton, hvor der går nogle af de gamle kanaler igennem byen, som tidligere blev brugt til at transportere vare rundt i landet.  En fin lille by med masser af handel.  Kørte lidt sydpå til Haworth, en lille by som ligger på nogle smukke bakker i Yorkshire. Her boede i gamle dage de tre smukke Brönte- søstre, som var verdensberømte forfattere i 1840érne. Der en nu et flot museum i den gamle præstegård med mange minder fra søstrene.

Kom gennem det meget smukke Peak - disctrict med mange store bjerge og smukke udsigter. Midt i det ligger den fine gamle Kurby  Buxton, med mange flotte hoteller og fint gammelt Theater.  Kørte videre sydpå til Ironbridge, hvor den første stålbro er lavet over floden allerede i 1779.  Kom til den store by Worcester med en flot domkirke og et fint porcelæns museum fra Worchester Royal Porcelain.  Kom til Evesham, hvor der var ballon festival med over 25 store balloner over byen.

Kørte til Hereford, hvor de har en super flot domkirke, og mange flotte Tudor huse, hvide huse med sort bindingsværk.  En stor handelsby med mange forretninger.  Kom ned i midtengland og med mange smukke byer bygget i gule sten, som er de lokale sten. En smuk by er Chippins Campden og Bibury. Kørte tværs over til Oxford og boede i bakkerne lige udenfor byen. Kørte ind og kiggede i Oxford, og der er mange smukke bygninger og gamle universiteter, men for mange busser rundt i byen. 

Kørte lidt nord for byen til det store slot Blenheim, hvor Churchill voksede op.  Det er et af de største slotte i England, og utrolig flot, med en flot park med søer og store træer.  Kørte over til Calne og til Devizes, hvor den store Avon kanal går gennem. Lige her er der 24 store sluser på rad og række. Et utroligt syn.

Kom til den lille by Lacock, som kun består af gamle, gamle stenhuse og ikke et moderne hus..  _  utrolig flot. Her ligger et museum for Fox Talbot, som var en af fotografiets fædre i 1835.  Han boede på det gamle kloster Lacock abbey. Her er optaget en mængde film i det gamle kloster.

Kørte videre til den smukke gamle kurby Bath, hvor der er gamle romerske bade, som stadig virker. Det var den berømteste kurby i 1850éren, og alle der var noget boede i byen i måneder. Det er stadig en smuk og helt speciel by, med mange minder fra storhedstiden.

Kørte lidt sydpå til den gamle by Wells, med den flotte domkirke og et smukt centrum. Her er også fine gamle huse.  Videre vestpå til den mærkelige by Glansonbury, - hvor hele byen er med forretninger med hekse, overtro og lignende..   Kørte ud til den meget lille by Clovelly, som ligger i en kløft med MEGET stejle gader, hvor man kun kan køre med slæder. Byen ender nede ved havet i en lille havn. - det må have været et rent smuglersted i gamle dage.  Kørte ned gennem Exmoor til Plymouth, som er en gammel flådehavn, og her var mange store skibsværfter i gamle dage. Byen blev bombet under 2.ww. og det meste er nyt.  Kørte til Dartmouth, som ligger i en lille fjord og med et stort militær akademi, hvor mange berømte folk har været.

Kørte langs kysten i Sydengland, og kom til Exeter, hvor der er en stor domkirke og byen er med mange flotte bygninger og gader.  Kom til Winchester og var inde i den store domkirke, hvor Jane Austen ligger begravet.  Her er også et flot rådhus og en stor Hall, hvor Richard Løvehjertes runde bord er udstillet.

Boede i den lille by New Afresford, med en lang hovedgade med mange små forretninger.   Her er der stadig plads til den lille handlende og små forretninger.

Kørte videre til landsbyen Chawton, hvor Jane Austen boede i et lille hus med sin mor og søster. Hun skrev flere af sine bøger her, og huset er nu lavet om til et flot museum for Jane.  Kom til Royal Turnbridge Wells, hvor der er en fin gammel bydel og et stort Opera hus.  En fin gammel kurby, med flotte huse og et smukt centrum.

Videre til den store domkirkeby Canterbury, med den store domkirke og med en smuk by, med fine huse og smalle gader.

Kørte langs Themsen på M2 ind mod London, og så over broen, videre til Hatfield og til Harwith, hvor færgen ventede. Kom ombord og sejlede tilbage til Esbjerg og videre til Bjert.

Havde en super tur med mange dejlige oplevelser og set en masse.  Et meget dejligt land at rejse i.

Kørt 4000 km og har boet på B&B og Pubber eller små hoteller. 

 

Har lavet en log med min rute rundt i England.

Se min tur rute her:    Kørselsplan England 2010

 

Undervejs har jeg skrevet dagbog, for at kunne huske hvad jeg så på min vej.

Læs min dagbog med oplevelser og seværdigheder:     Logbog England 2010

 

Har taget en mængde billeder på min vej rundt i England.

Se de mange dejlige billeder fra England :    England 2010-1    England 2010-2

se som Diasshow

      

Sejlede til- fra Esbjerg - Harwich.

 

 

Opdateret den 20-10-2022 20:20


         Startside Op England 2023 Sverige 2023 Lolland, Falster 2023 Canada - 2022-23 Hamborg-Paris-Berlin 2022 Canada 2019 Hamburg- Bath 04-2019 Wales 2017 Sverige 2016 England-Scotland 2015 England 2013 Sverige 2012 England 2011 England 2010 Sverige 2007-9 Google billeder Svinkløv Badehotel Schweiz 1954


Send e-mail til Info-web  med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
                                                                                                                                            Copyright © 2003 - 2023   Gælder alle billeder og tabeller mv.            
Senest opdateret: 27. oktober 2023           Antal besøg pr : 1. febr 2012:  23.675 - 6. december 2012: 30.000 - 02. januar 2014: 50.000 - 25.marts 2016 : 100.000 - 20. februar 2018: 150.000 - 10. maj 2019: 200.000 - 25. juni 2020: 250.000 - - 02. juni 2021: 300.000
- 10. maj 2022: 350.000  -  06. august 2023: 400.000.